ÇAP/YAP
Bölümümüzün İktisat bölümü ile yandal (YAP) ve çift anadal programı (ÇAP) vardır.
2024-2025 itibariyle de Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile bir yandal programımız başlamıştır.
Matematik - İktisat ÇAP programı ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. (2024-2025 Güz Kontenjanı: 3)
Matematik - İktisat YAP programı ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. (2024-2025 Güz Kontenjanı: 3)
Matematik - Bilgisayar Mühendisliği YAP programı ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. (2024-2025 Güz Kontenjanı: 5)
Başvurular fakültemizin dekanlığına yapılmaktadır. Başvuru sırasında transkriptinizi vermeniz ve bir form doldurmanız gerekmektedir. Önceden otomasyon üzerinden transkript talebinde bulunmanız daha iyi olacaktır. Başvuru koşulları ve ilgili yönergelere aşağıdan erişebilirsiniz.
Çift Anadal Programı (ÇAP)
Matematik bölümü ders programını üstün başarıyla yürüten öğrencilerin, eş zamanlı olarak ikinci bir dalda lisans diploması alabilmelerine olanak sağlayan Çift Anadal Programı’na (ÇAP) ilişkin esaslar Galatasaray Üniversitesi Çift Anadal Programı Yönergesi’nde yer almaktadır.
ÇAP Başvurusu (Yönergedeki Madde 8)
- ÇAP’a aday bir öğrenci, birinci anadal programının en erken 3. ve en geç 5. yarıyılının başında programa başvurabilir.
- Ayrıca, ikinci anadal programına başvuracak öğrencilerin aşağıdaki koşulları da karşılaması aranır:
- Öğrenci başvuru yaptığı yarıyıla kadar birinci anadal programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlamış olmalıdır,
- Öğrencinin başvuru tarihindeki genel not ortalaması 4,00 tam not üzerinden en az 2,80 olmalı ve öğrenci birinci anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibarıyla en üst yüzde yirmilik dilimde yer almalıdır,
- Birinci anadal programında genel not ortalaması en az 2,80 olan ancak birinci anadal programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmilik dilimde yer almayan öğrencilerden çift anadal yapılacak programın ilgili yıldaki taban puanı ve üzerinde puana sahip olanlar da çift anadal programına başvurabilirler.
- Yatay geçiş yoluyla bir bölüme gelen öğrenci, yatay geçiş yaptığı programa başladığı yarıyılda çift anadal programlarına başvuramaz.
- Çift anadal programlarına başvurular, başvuru formu ve başvurulan yarıyıla kadar öğrencinin aldığı dersleri ve notlarını gösteren belge ile birinci anadal programının yürütüldüğü Yüksekokul Müdürlüğüne/Fakülte Dekanlığına yapılır.
- Başarı sıralaması şartı aranan programlarda çift anadal yapmak isteyen öğrencinin, bu Yönergede belirlenen diğer şartların yanı sıra kayıt olduğu yıldaki ilgili programın Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen başarı sıralaması şartını sağlamış olması gerekir.
Yandal Programı (YAP)
Matematik bölümü ders programını başarıyla yürüten öğrencilerin, ilgi duydukları bir başka alanda bilgi sahibi olmalarına olanak sağlayan Yandal Programı’na (YAP) ilişkin esaslar Galatasaray Üniversitesi Yandal Programı Yönergesi’nde yer almaktadır.
YAP Başvurusu (Yönergedeki Madde 8)
- YAP’a aday bir öğrenci, birinci anadal programının en erken 3. ve en geç 6. yarıyılının başında programa başvurabilir.
- Ayrıca, yandal programına başvuracak öğrencilerin aşağıdaki koşulları karşılaması gerekmektedir:
- Öğrenci başvuru yaptığı yarıyıla kadar anadal programında almakla yükümlü olduğu tüm dersleri başarıyla tamamlamış olmalıdır,
- Öğrencinin başvuru tarihindeki genel not ortalaması 4,00 tam not üzerinden en az 2,60 olmalıdır,
- Yatay veya dikey geçiş yoluyla bir bölüme gelen öğrenci, yatay veya dikey geçiş yaptığı programa başladığı yarıyılda yandal programlarına başvuramaz.
- Yandal programlarına başvurular, başvuru formu ve başvurulan yarıyıla kadar öğrencinin aldığı dersleri ve notlarını gösteren belge ile anadal programının yürütüldüğü Fakülte Dekanlığına yapılır.
- Öğrenci aynı anda birden fazla yandal programına başvurabilir, başvurusunda tercih sıralaması belirtmek zorundadır. Öğrenci tercih sıralaması doğrultusunda sadece bir yandal programına kayıt yaptırabilir.